Rob ten Hoedt is Executive Vice President & President, Global Regions, bestaande uit Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific, en lid van het Executive Committee van Medtronic.

In deze hoedanigheid is hij volledig verantwoordelijk voor de producten en therapieën van Medtronic in deze regio's. 

In 1991 begon Rob zijn carrière bij Medtronic als marketingmanager van de Neurological-divisie voor West-Europa, gevestigd in Brussel. In 1994 ging hij leiding geven aan de start-up van de Gastro-Uro-divisie in Europa, waarvoor hij vervolgens de wereldwijde verantwoordelijkheid kreeg.

In 1999 werd Rob benoemd tot Vice President & General Manager van Vitatron, een volledige dochteronderneming van Medtronic die gevestigd was in Nederland. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en op de markt brengen van pacemakers, en onder zijn leiding bouwde Vitatron een sterk imago en sterke marktpositie op in de medisch-technologische wereld.

In 2006 ging Rob naar het hoofdkantoor van Medtronic Europa in het Zwitserse Tolochenaz om er de Cardiovascular-divisie voor Europa en Centraal-Azië (ECA) te leiden.

Met meer dan 30 dienstjaren binnen de medische hulpmiddelensector bezit Rob een schat aan ervaring op het gebied van sales, salesmanagement, marketing en algemeen bestuur.

Voordat hij bij Medtronic ging werken, bekleedde Rob verschillende functies in een aantal medisch-technologische bedrijven waaronder Arjo Hospital Equipment en Polystan Benelux. Hij leidde eveneens gedurende een aantal jaar zijn eigen distributiebedrijf.

Rob is de voorzitter van het bestuur van MedTech Europe, de ogranisatie die de medisch-technologische sector in Europa vertegenwoordigt. Hij zit ook in de Raad van Bestuur van Fagron International: een bedrijf dat zich richt op het optimaliseren en innoveren van gepersonaliseerde geneeskunde; NLC Health: een Europese Healthtech Venture Builder met als missie het bevorderen van gezondheid door impactvolle medische innovaties toegankelijk te maken voor iedereen; en Pixium Vision, een bedrijf dat innovatieve bionische hulpmiddelen ontwikkelt die het zicht herstellen (Vision Restoration Systems - VRS).

Rob heeft een heao-diploma Commerciële economie en een mastergraad in marketing van de NIMA Business School in Nederland.