Op 28 augustus 2019 kondigde Medtronic aan dat Geoff Martha met ingang van 1 november 2019 benoemd is tot President van Medtronic en dat hij toetreedt tot de Board of Directors. Lees hier de aankondiging.

Geoff Martha werd op 1 november 2019 President van Medtronic. Medtronic is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van de medische technologie, met een jaaromzet van meer dan $ 30 miljard en is actief in ruim 150 landen over de hele wereld. Medtronic biedt technologieën en oplossingen voor een groot en divers aantal medische aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, aandoeningen aan longen en luchtwegen, neurologische stoornissen, wervelkolomaandoeningen, diabetes en meer.

Voordat hij President werd, was Geoff Executive Vice President en President van de groep Herstelbevorderende Therapieën (Restorative Therapies Group - RTG) van Medtronic – een van de vier therapiegroepen van Medtronic – met een jaarlijkse omzet van meer dan $8 miljard en wereldwijd ongeveer 14.000 werknemers.

In die functie was Geoff wereldwijd verantwoordelijk voor de vier divisies van RTG, waaronder Hersentherapieën (Brain Therapies), Pijntherapieën (Pain Therapies), Specialisatietherapieën (Specialty Therapies) en Wervelkolomtherapieën (Spine).

Voorheen was Geoff Senior Vice President Strategy & Business Development voor Medtronic en leidde hij de ontwikkeling van het wereldwijde strategische plan, de globale bedrijfsontwikkeling en de integratie van acquisities van Medtronic.

Als hoofd van Strategy & Business Development leidde Geoff de acquisitie van Covidien, een mondiale producent van chirurgische producten en benodigdheden (marktwaarde $10 miljard). De overname van Covidien was de grootste acquisitie in de geschiedenis van de medische technologie. In juli 2014 werd Geoff benoemd tot Chief Integration Officer om de integratie van Covidien in Medtronic te leiden.

Als fervent voorstander van door Medtronic gesponsorde filantropische initiatieven is Geoff ook lid van de Medtronic Foundation Board of Directors en is hij namens Medtronic Executive Sponsor van FIRST Robotics (een internationale robotics-competitie voor middelbare scholieren die hen praktijkervaring in de techniek biedt). Voorheen leidde hij ook het African-Descent Network van Medtronic – een interne, Amerikaanse medewerkersgroep die zich richt op het aannemen, betrekken, behouden en ontwikkelen van medewerkers van Medtronic van Afrikaanse afkomst.

Voordat Geoff overstapte naar Medtronic was hij Managing Director Business Development bij GE Healthcare. Hier was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde bedrijfsontwikkeling, waaronder acquisities, desinvesteringen, joint ventures en investeringen in aandelen. Tijdens zijn 19-jarige carrière bij GE – waarvan een behoorlijke tijd bij GE Capital – had Geoff diverse uitvoerende functies binnen de bedrijfsleiding, bedrijfsontwikkeling, strategische marketing en verkoopmanagement.

Geoff is gepassioneerd door sociaal-economische kwesties en hij zit dan ook in het bestuur van twee non-profit organisaties in Minneapolis: Children’s HeartLink en Northside Achievement Zone (NAZ). Children’s HeartLink biedt over de hele wereld zorg aan kinderen met aangeboren hartafwijkingen. NAZ is een gemeenschapssamenwerkingsverband met als doel een einde te maken aan de generationele armoede en een prestatiecultuur op te zetten in het noorden van Minneapolis, zodat kinderen van ouders met een donkere huidskleur en laag inkomen hun middelbareschooldiploma kunnen halen en een carrière kunnen opbouwen.

Geoff heeft binnen het Scholar’s Program een Bachelortitel in Finance behaald aan de Pennsylvania State University. He studeerde af in 1992 met de hoogste onderscheidingen. Geoff was aanvoerder van het mannenhockeyteam van Penn State en hij werd later opgenomen in de Hockey Hall of Fame in 1998. Van de universiteit ontving hij in 2016 de Penn State Hockey Distinguished Alumni Award.

EXECUTIVE COMMITTEE

Bijdragen aan het algemeen belang van de medisch-technologische sector.

maak kennis met onze leiding

Raad van bestuur

Ontmoet de bijzondere mensen die ons bedrijf leiden.

Maak kennis het bestuur

Over ons

Iedere seconde worden er ergens ter wereld twee patiënten geholpen met een product of therapie van Medtronic.

Bekijk het bedrijfsoverzicht