Placeholder

Impact

Outcomes-Based Learning

Partnerschappen van wereldklasse

Medtronic Impact richt zich op de ontwikkeling van een netwerk van partnerschappen met instituten en medische organisaties die zeer gespecialiseerde trainingen gaan ontwikkelen en aanbieden. De samenwerking met ‘Centers of Excellence’ in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika betekent dat professionele zorgverleners toegang hebben tot de allerbeste trainingen, vaak in een praktijkomgeving en met gebruikmaking van de modernste technologieën en leermethoden.

World Class Partners - Medtronic Impact

Een belangrijk deel van Impact is een partnernetwerk.

Elke partner voegt iets unieks toe aan de leerervaring en de lijst met partners zal blijven groeien.

Dundee Institute for Healthcare Simulation, University of Dundee, Schotland

Het Dundee Institute for Healthcare Simulation biedt trainingen aan op het gebied van de modernste operatievaardigheden waarbij ze gebruikmaken van zogenaamde Thiel-kadavers (gebalsemd volgens de technieken van professor Walter Thiel); dit is een interactief leercentrum met een gesimuleerde ziekenhuisafdeling, spreekkamers en acteurs die de rol van patiënt spelen om persoonlijke trainingsscenario’s mogelijk te maken.

IRCAD in Straatsburg, Frankrijk

IRCAD (Institut de Recherche contre les Cancers de l'Appareil Digestif) is een wereldwijd erkend opleidings- en R&D-centrum op het gebied van minimaal-invasieve chirurgie. Medtronic en IRCAD werken samen aan het ondersteunen en versnellen van de verwerving van de benodigde kennis en expertise, om zo de verdere introductie van minimaal-invasieve chirurgie te stimuleren en uiteindelijk waarde te scheppen door middel van betere resultaten voor patiënten.

Sunskill Laboratory van Stellenbosch University, Zuid-Afrika

Stellenbosch University en Medtronic werken samen om de training en educatie van professionele zorgverleners in alle Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara, drastisch te veranderen. Het nieuw geïntegreerde, klinische trainingslaboratorium Sunskill biedt acht volledig gesimuleerde operatiekamers, een droog lab, een collegezaal met honderd zitplaatsen en een virtuele intensivecare afdeling - allemaal aangevuld met en aangesloten op baanbrekende audiovisuele apparatuur. Deze faciliteit voegt waarde toe aan de gezondheidssystemen in het hele subcontinent, zowel door een beter klinisch management als door betere resultaten voor de patiënt, waardoor de gezondheidszorg toegankelijker wordt.

Hospital Clinic in Barcelona, Spanje

De University Hospital Clinic of Barcelona (UHCB) is een openbaar ziekenhuis dat onderdeel is van het geïntegreerde gezondheidszorgsysteem van Catalonië (SISCAT). Het is opgezet als ‘benchmark of excellence’ voor gespecialiseerde gezondheidszorgverlening, ontwikkeling van onderwijs aan afstuderende en geslaagde studenten en onderzoek. Via een partnerschap met Medtronic streeft de UHCB naar de totstandbrenging van een kader voor het bevorderen van ‘value-based’ gezondheidszorgprojecten om de voor de patiënt zeer belangrijke resultaten te verbeteren.