WERELDWIJDE TOEGANG TOT GEZONDHEIDSZORG IN DE SAMENLEVING

SAMENWERKEN OM TOEGANG TOT ZORG WERELDWIJD MOGELIJK TE MAKEN

Een jonge vrouw knielt voor twee jongetjes

Medtronic ontwikkelt zorgoplossingen voor mensen over de hele wereld die aansluiten bij de behoeften en prioriteiten van de betreffende gemeenschappen. We richten ons op efficiënte, geïntegreerde zorg. We werken samen met andere partners in de gezondheidszorg om patiënten tijdens het gehele zorgtraject optimale zorg te bieden ‒ van bewustzijn, preventie en diagnose tot behandeling, therapie-optimalisatie en zorg op de lange termijn. We weten echter dat miljoenen mensen nog steeds geen toegang hebben tot essentiële zorg.

Samen met partners van over de hele wereld focussen we op het verbeteren van zorgoplossingen door onze expertise en middelen in te zetten om belemmeringen voor gezondheidszorg weg te nemen, zorginfrastructuren te versterken en capaciteit op te bouwen ‒ in het bijzonder voor de behandeling van chronische aandoeningen. We doen dit door zinvolle technologie te innoveren, traditionele bedrijfsmodellen te herzien en de zorgverlening te verbeteren. 

WERELDWIJDE TOEGANG TOT GEZONDHEIDSZORG:
HOOGTEPUNTEN UIT HET BOEKJAAR 2018

Technologie vormt de kern van alles wat we doen. Dit jaar hebben onze producten en diensten de levens van meer dan 71 miljoen mensen wereldwijd verbeterd. We hebben eraan gewerkt om de ervaring van de patiënt en de nauwkeurigheid van behandelingen te verbeteren door gebruik te maken van nieuwe oplossingen, zoals slimme draagbare en geïmplanteerde hulpmiddelen, 3D-printen en augmented reality-toepassingen. We testten veelbelovende innovaties in strenge klinische studies om de veiligheid en effectiviteit aan te tonen.

In boekjaar 2018 hebben we:

 • $ 2,3 miljard in onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd;
 • 72 nieuwe klinische studies gelanceerd, 81 klinische studies voltooid
  en er lopen nog 320 klinische studies.

Om een grote impact te hebben, moeten onze producten en therapieën zowel effectief als betaalbaar zijn. Om de betaalbaarheid van innovatieve technologie te vergroten, zetten we in op zorgmodellen die waarde toevoegen ('value-based' gezondheidszorg).

In boekjaar 2018 hebben we:

 • verschillende prijsmodellen aangeboden, waaronder volumeprijzen of kortingsopties voor ziekenhuizen, adaptieve prijzen voor langetermijnbehandelingen en programma's om nieuwe en bestaande patiënten te ondersteunen;
 • ons gericht op het tegelijkertijd verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van onze producten om betere resultaten tegen lagere kosten te bereiken;
 • partnerschappen met andere partijen gesloten om meer economische waarde te creëren binnen wereldwijde gezondheidszorgsystemen.

Een manier om de wereldwijde toegang tot gezondheidszorg te verbeteren, is zoeken naar nieuwe wegen voor de zorgverlening, bijvoorbeeld:

 • Ontwikkeling van gedurfde ideeën voor de wereldwijde toegang tot zorg, waarbij de maatschappelijke impact en financiële duurzaamheid worden geprioriteerd met behulp van Medtronic Labs:
  Via Shruti, een programma van Medtronic Labs, zijn meer dan 390.000 mensen uit India met weinig of geen toegang tot zorg, gescreend op chronische oorinfecties. Daarnaast heeft Medtronic Labs meer dan 200 gezondheidsmedewerkers getraind.
 • $ 139 miljoen geïnvesteerd in capaciteitopbouw en trainingen voor zorgprofessionals (waarbij we een record van 89.000 professionals hebben bereikt) en $ 33,8 miljoen geïnvesteerd in patiëntenvoorlichting.
 • De aanpak van langetermijnbehoeften veranderd in regio's met beperkte middelen met behulp van een aangepast 'hub-and-spoke'-zorgverleningsmodel. In 2018 gebruikten we dit model in samenwerking met een partner in India om een gespecialiseerd centrum voor neurowetenschappen te ontwikkelen, die de 'hub', oftewel de kern, van het hub-and-spoke-netwerk zal gaan vormen, dat verbonden is met 15 ziekenhuizen in de lokale regio.
 • Vergrote toegang tot realtime data via producten, diensten en oplossingen die gebruikmaken van controle op afstand, draagbare hulpmiddelen en telezorg, zoals Integrated Health Solutions en ons netwerk voor controle op afstand, dat hartpatiënten verbindt met hun zorgteams via de gegevens die worden geregistreerd door onze hartimplantaten. Dit netwerk bestaat inmiddels 15 jaar en in die tijd zijn meer dan 1,6 miljoen patiënten geholpen in 15.000 klinieken verspreid over 82 landen.
pdf Waarde toevoegen aan de maatschappij (Engelstalig) (.pdf)

Ontdek wat wij betekenen voor gemeenschappen wereldwijd.

4.5MB