Your browser is out of date

With an updated browser, you will have a better Medtronic website experience. Update my browser now.

×

Skip to main content

inclusie, diversiteit en gelijkheid

Geen belemmering voor gelijkheid

Inclusie, diversiteit en gelijkheid (ID&E) spelen een cruciale rol bij het stimuleren van ons concurrentievermogen. Daarnaast zorgen deze beginselen voor meer creativiteit, een betere besluitvorming en meer innovatie. Dit helpt ervoor te zorgen dat onze levensreddende technologieën meer patiënten over de hele wereld bereiken.

Via onze voortdurende inzet voor ID&E werken we aan het wegnemen van alle belemmeringen voor gelijke kansen. Dat betekent ook dat we een bedrijfscultuur bevorderen waarin alle medewerkers zich thuis voelen, gerespecteerd worden en zich gewaardeerd voelen om wie ze zijn. We weten dat gelijkheid verder reikt dan onze werkplek. Daarom spelen we ook een actieve rol bij het aanpakken van systemische ongelijkheden in onze samenleving.

Onze missie vormt de basis van ons streven naar gelijkheid. Al meer dan 60 jaar inspireert deze ons om die stap extra te zetten om het welzijn van mensen te verbeteren.

We creëren een toekomst waarin al onze krachten — waaronder onze meer dan 95.000 medewerkers en onze invloed als toonaangevend bedrijf in de gezondheidszorgtechnologie — nodig zijn om gelijkheid op onze werkvloer, in onze sector en in onze samenleving te bevorderen.

quote outline

We nemen gedurfde maatregelen om inclusie, diversiteit en gelijkheid nog dieper in het DNA van ons bedrijf te verankeren. Uiteindelijk geloven we dat dit zal leiden tot meer innovatie en creativiteit die ons zullen helpen bij het verlichten van pijn, het herstellen van de gezondheid en het verlengen van het leven van nog meer mensen over de hele wereld."

 

– Dr. Sally Saba, Medtronic Chief Inclusion and Diversity Officer

Dr. Sally Saba

Ons streven tegen het einde van 2026:

  • 45% van de leidinggevende en hogere functies wereldwijd wordt bekleed door vrouwen 
  • 30% van de leidinggevende en hogere functies in de Verenigde Staten wordt bekleed door mensen uit etnisch diverse groepen
  • Naast vertegenwoordiging in functies richten we ons op belangrijke ID&E-maatregelen, waaronder benchmarks van wereldklasse op het gebied van betrokkenheid en inclusie van werknemers, gelijke beloning en diversiteit van leveranciers.
our-commitments-experiences-ill

Verantwoordelijke rolmodellen zijn — wat we individueel doen

Wij geloven dat elk individu een cruciale rol speelt bij het ontwikkelen van een inclusieve werkplek, het erkennen van verschillende dimensies van diversiteit en het aannemen van de mentaliteit dat inclusie, diversiteit en gelijkheid voor iedereen geldt. Daarom verschuiven we de verantwoordelijkheid naar de leiders binnen ons bedrijf, koppelen we compensatie en promotie aan ID&E-doelstellingen en meten we zinvolle lokale resultaten.

Integratie en gelijkheid in ons DNA verankeren — wat we doen als bedrijf

ID&E is geen "programma" bij Medtronic of uitsluitend de verantwoordelijkheid van de afdeling Personeelszaken (HR) — het is een duidelijke bedrijfsstrategie voor duurzame groei wereldwijd. Wij brengen veranderingen aan om ID&E in ons dagelijks werk te verankeren. Dit doen we onder meer door het verdubbelen van managersopleidingen over inclusie, het tegengaan van vooroordelen in onze talentenprogramma's, het creëren van toonaangevende ontwikkelingsprogramma's voor divers talent en het uitbreiden van een rechtvaardig personeelsbeleid. Kortom, we willen dat ID&E deel uitmaakt van hoe we zaken doen.

Onze impact uitbreiden — wat we in onze samenleving doen

Wij zetten ons in voor zinvolle veranderingen en een rechtvaardigere toekomst in onze sector en onze maatschappij. Met elk getekend contract en elke gecreëerde baan stimuleert ons diverse leveranciersbestand een duurzame economische verandering in de samenleving. We richten ons op het vergroten van gender- en etnische diversiteit in functies/opleidingen binnen de wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) en bieden trajecten voor werving en indienststelling van divers personeel. Verder spelen we een actieve rol in het terugdringen van verschillen in de gezondheidszorg, zowel wat betreft zorg zelf als de resultaten daarvan. Zinvol handelen gecombineerd met toonaangevende technologie, dat is de manier waarop wij mensen helpen een gezonder leven te leiden.

Zie details over onze vooruitgang op het gebied van inclusie, diversiteit en gelijkheid in ons milieu-, samenlevings- en bestuursrapport (ESG-rapport).

Gerelateerde artikelen

inclusie, diversiteit & gelijkheid

inclusie, diversiteit & gelijkheid