Krijg een indruk van de mogelijkheden Bekijk DBS vanuit een nieuw perspectief

ONTDEK WAT DE PERCEPT™ PC-NEUROSTIMULATOR MET BRAINSENSE™-TECHNOLOGIE TE BIEDEN HEEFT

De Percept™ PC-neurostimulator herdefinieert de mogelijkheden van tientallen jaren DBS-ervaring. Hiermee kunt u de therapie op basis van objectieve gegevens personaliseren. Bovendien introduceert dit systeem diverse toonaangevende therapie-innovaties in een moderne, ergonomische en gebruiksvriendelijke oplossing: de oplossing waar u en uw patiënten behoefte aan hebben.

De Percept™ PC is het enige commercieel beschikbare DBS-systeem met sensingtechnologie1. Dankzij deze technologie breekt er een nieuw tijdperk aan voor DBS-therapie voor de ziekte van Parkinson, essentiële tremor, dystonie, obsessieve-compulsieve dwangstoornis (OCD) en epilepsie.

BrainSenseTM-
technologie

ONGEËVENAARDE INZICHTEN: ZOWEL BINNEN ALS BUITEN HET ZIEKENHUIS

De Percept™ PC-neurostimulator is voorzien van BrainSense™-technologie. Deze technologie is ontworpen om hersensignalen (local field potentials, LFP) vast te leggen met behulp van de geïmplanteerde DBS-geleidingsdra(a)d(en). De hersensignalen kunnen worden geregistreerd terwijl tegelijkertijd de therapeutische stimulatie wordt afgegeven, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.2

Gebeurtenis-
Tracker

Een aanvulling op de BrainSense™-technologie met de mogelijkheid om patiëntgegevens uit het dagelijkse leven vast te leggen

Patiënten kunnen tot vier vooraf gedefinieerde gebeurtenissen (zoals bijvoorbeeld trouwe medicatie-inname, bijwerkingen, vallen) vastleggen via hun patiëntenprogrammeerapparaat. Deze gebeurtenissen kunt u mogelijk linken aan de hersensignalen die via de BrainSense™-technologie zijn opgeslagen.

Meer
mri-mogelijkheden

HET ENIGE 1,5- EN 3-TESLA MRI-COMPATIBELE DBS-SYSTEEM3

Artsen kunnen nu de MRI-compatibiliteitsworkflow gebruiken op het artsenprogrammeerapparaat. Op deze manier kunt u controleren of de patiënt in aanmerking komt voor een MRI, een geschiktheidsrapport genereren en de neurostimulator in de juiste modus zetten voor een MRI-onderzoek.

slimme
batterij

Nieuwe technologie en verbeterde levensduur

De Percept™ PC-neurostimulator is kleiner en is voorzien van een batterij die langer meegaat.4

1

De Activa™ PC+S-neurostimulator van Medtronic heeft op 17 januari 2013 de CE-goedkeuring ontvangen, maar is alleen voor klinische doeleinden gebruikt.

2

Signalen zijn mogelijk niet aanwezig of meetbaar bij alle patiënten.

3

DBS-systemen van Medtronic zijn MR conditional, dit betekent dat patiënten met een dergelijk systeem alleen onder bepaalde omstandigheden een MRI-scan kunnen ondergaan. Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan, is het mogelijk dat de MRI weefselverhitting veroorzaakt, met name bij de geïmplanteerde geleidingsdra(a)d(en) in de hersenen, wat kan leiden tot ernstig, permanent letsel of het overlijden van de patiënt. Raadpleeg de MRI-richtlijnen van Medtronic voor diepe-hersenstimulatiesystemen voor een volledige lijst met voorwaarden: professional.medtronic.com/mri

4

Voor gemiddeld energieverbruik bij DBS voor patiënten met de ziekte van Parkinson, met gemiddeld (tot 2 maanden per jaar) gebruik van BrainSense™-technologie.

Raadpleeg de handleiding van het systeem voor meer informatie over de gebruiksinstructies, implantatieprocedure, indicaties, contra-indicaties, waarschuwingen, voorzorgsmaatregelen en mogelijke bijwerkingen. Raadpleeg bij het gebruik van een MRI SureScan®-implantaat de technische MRI SureScan®-handleiding voordat u een MRI-scan uitvoert. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale contactpersoon van Medtronic en/of raadpleeg de website: medtronic.eu.