Your browser is out of date

With an updated browser, you will have a better Medtronic website experience. Update my browser now.

×

Skip to main content
Geoffrey S. Martha

Bedrijfsleiding

Geoff Martha

Chairman en Chief Executive Officer (CEO)

Volg Geoff op:

Geoff Martha is voorzitter en CEO van Medtronic, de wereldwijde leider in gezondheidszorgtechnologie. In zijn functie leidt Geoff het bedrijf van 32 miljard dollar en zijn 95.000 medewerkers om baanbrekende technologische oplossingen te leveren voor meer mensen op meer plaatsen in de wereld. Geoff leidt de onderneming bij het nastreven van de Medtronic-missie om technologie te gebruiken om het welzijn van mensen te verbeteren. Sinds hij in 2020 CEO werd, is hij erkend als een gedreven en innovatief manager. Hij werd onder andere genoemd als top CEO in de gezondheidszorgtechnologie door het Healthcare Technology Report, en als een van meest invloedrijke mensen in de gezondheidszorg door Modern Healthcare.

De missie van Medtronic - pijn verlichten, gezondheid herstellen en levens verlengen - heeft de onderzoekers en ingenieurs van het bedrijf geïnspireerd tot het creëren van enkele van de meest betekenisvolle medische technologieën in de geschiedenis van de gezondheidszorg: een pacemaker ter grootte van een vitaminepil, 's werelds eerste hybride, closed-loop-diabetespomp, neurostimulatoren voor pijn en hersenaandoeningen, en nog veel meer.

Onder leiding van Geoff tilt Medtronic de 'tech' in medtech naar een hoger niveau, door gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geavanceerde technologieën voor het transformeren van de gezondheidszorg, waaronder productieprocessen, robotica, data, machine learning en kunstmatige intelligentie. Geoff onderkent de kracht van partnerschappen en innovatieve samenwerkingsverbanden. En daarom heeft hij strategische overnames door Medtronic versneld, nieuwe financieringsmodellen voor onderzoek en ontwikkeling nagestreefd en nieuwe manieren van samenwerking omarmd over sectoren en wereldwijde grenzen heen.

Geoff nam zijn rol als CEO op zich toen de COVID-19-pandemie de hele wereld op haar grondvesten deed schudden. Als onderdeel van zijn belofte om een doelgericht leider te zijn, heeft Geoff het bedrijf snel gemobiliseerd en actie ondernomen om professionals en partners in de wereldwijde gezondheidszorg te helpen om patiënten te blijven behandelen en zichzelf te beschermen. Naast het versnellen van de ontwikkeling van oplossingen die op afstand ingezet kunnen worden, nam hij de ongekende stap om de intellectuele eigendom van het bedrijf voor de buitenwereld toegankelijk te maken. Hierdoor kwamen gepatenteerde ontwerpen van beademingsapparaten beschikbaar voor fabrikanten over de hele wereld. Deze stap hielp mee om tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar beademingsapparatuur, resulteerde in nieuwe samenwerkingsverbanden en nam obstakels weg tussen sectoren die verbetering van de zorg in de weg stonden. In 2021 kende de Ireland-U.S. Council hem de Global Achievement Award toe als erkenning voor zijn rol bij het toezicht op de belangrijke bijdragen van Medtronic aan de strijd tegen de pandemie.

In 2023 werd Medtronic voor het eerst genoemd in de Bloomberg Gender-Equality Index, wat de impact van het bedrijf versterkt met zijn onwrikbare inzet voor inclusie, diversiteit en gelijkheid (ID&E). Fortune en Great Place to Work hebben Medtronic in 2022 uitgeroepen tot een van de 'World's Best Workplaces' en het bedrijf is in 2021, 2022 en 2023 consequent erkend als een van Fortune's Most Admired Companies. Tijdens Geoffs ambtstermijn als CEO behaalde Medtronic ook een top 10-positie in DiversityInc's 2022 Top 50 Companies for Diversity; Human Rights Campaign's Best Places to Work for LGBTQ Equality; en de Dow Jones Sustainability North America Index als een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van duurzaamheid. In 2020 werd Medtronic genoemd op de 'Change the World'-lijst van Fortune, als erkenning voor de snelle inspanningen tijdens de pandemie.

Sinds hij in 2011 bij Medtronic in dienst trad, is Geoff een fervent voorstander van door Medtronic gesponsorde initiatieven op het gebied van filantropie en diversiteit. Hij is lid van de raad van bestuur van de Medtronic Foundation en is namens Medtronic Executive Sponsor van FIRST Robotics (een internationale robotics-competitie voor middelbare scholieren die hen praktijkervaring in de techniek biedt). Geoff leidde ook het African Descent Network van Medtronic - een interne, Amerikaanse medewerkersgroep die zich richt op het aannemen, betrekken, behouden en ontwikkelen van medewerkers van Medtronic van Afrikaanse afkomst.

Voordat hij CEO van Medtronic werd, bekleedde Geoff diverse leidinggevende functies in het uitvoerend comité van het bedrijf, waaronder Senior Vice President, Strategy & Business Development; Chief Integration Officer; en Executive Vice President en President van de Restorative Therapies Group. Hij leidde met name de overname en daaropvolgende integratie van Covidien, de grootste overname in de geschiedenis van de medisch-technologische sector. Voordat hij bij Medtronic in dienst trad, bekleedde Geoff 19 jaar diverse functies op het gebied van bedrijfsontwikkeling, strategische marketing en verkoopmanagement bij GE Healthcare en GE Capital.

Geoff is heel actief in het wereldwijde bedrijfsleven en heeft zitting in de Business Roundtable, de Business Council, de International Business Council van het World Economic Forum, evenals in de Raad van Bestuur van de U.S.-China Business Council. Hij is lid van de Board of Trustees van de Asia Society, een vooraanstaande onderwijsorganisatie die zich toelegt op het bevorderen van wederzijds begrip en het versterken van partnerschappen tussen volken, leiders en instellingen van Azië en de VS in een wereldwijde context. Hij is ook voorzitter van het uitvoerend comité van de raad van bestuur van het Minnesota Business Partnership. In 2021 was hij medevoorzitter van de Taskforce on Health and Life Sciences voor B20, een G20-engagementgroep.

Geoff heeft een passie voor sociaal-economische kwesties en zit in de raad van bestuur van diverse non-profitorganisatieswaaronder de Northside Achievement Zone (NAZ), een samenwerkingsverband in de gemeenschap dat werkt aan het beëindigen van generatiearmoede en het opbouwen van een prestatiecultuur, zodat kinderen van ouders met een donkere huidskleur en een laag inkomen hun middelbareschooldiploma kunnen halen en een carrière kunnen opbouwen, en de YMCA of the North, die de groeimogelijkheden van elk kind en elke tiener wil stimuleren, zodat iedereen de kans krijgt om gezonder en zelfverzekerder te worden in een veiligere omgeving. Hij maakt ook deel uit van OneTen, een coalitie van leiders uit verschillende sectoren die zich inzetten om systematische obstakels voor zwarte Amerikanen uit de weg te ruimen.

Geoff heeft binnen het Scholar's Program een bachelordiploma in financiën behaald aan de Pennsylvania State University, waar hij met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Hij was aanvoerder van het mannenijshockeyteam van Penn State en hij werd later opgenomen in de Hockey Hall of Fame van Penn State. Van de universiteit ontving hij in 2016 de Penn State Hockey Distinguished Alumni Award. Hij is ook lid van Penn State's College of Liberal Arts Development Council.

Image of a group of people in a glass conference room setting with people walking by

Raad van bestuur van Medtronic

Helpt ons om met passie en integriteit bij te dragen aan onze missie