Headshot of Omar Ishrak, Medtronic CEO en chairman

BEDRIJFSLEIDING OMAR ISHRAK

Chairman en Chief Executive Officer

Op 28 augustus 2019 kondigde Medtronic aan dat Omar Ishrak zijn functie van CEO per 26 april 2020 zal neerleggen en vanaf die datum de rol van Executive Chairman zal vervullen. Hij blijft Chairman van de Board. Lees hier de aankondiging.

Omar Ishrak is Chairman en Chief Executive Officer (CEO) bij Medtronic sinds juni 2011. Medtronic is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van medische technologie, met een jaaromzet van meer dan $ 30 miljard en is actief in ruim 150 landen over de hele wereld. Medtronic biedt technologieën en oplossingen voor een groot en divers aantal medische aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, aandoeningen aan longen en luchtwegen, neurologische stoornissen, wervelkolomaandoeningen, diabetes en meer. De missie van Medtronic omvat het verlichten van pijn, het herstellen van de gezondheid en het verlengen van het leven van miljoenen mensen over de hele wereld.

Al vanaf het eerste moment dat hij bij Medtronic in dienst trad, heeft Omar zich op drie kernstrategieën van het bedrijf gericht:
therapie-innovatie, economische meerwaarde en globalisering. Deze drie strategieën vormen de basis voor de inspanningen van Medtronic om samen met haar klanten en partners wereldwijd hoogkwalitatieve patiëntresultaten te bewerkstelligen, de toegang van patiënten tot de gezondheidszorg te vergroten en de kosten in de gezondheidszorgsystemen te verminderen. In 2014 verwezenlijkte Omar de overname van Covidien ‒ met een waarde van $10 miljard ‒ een wereldwijd opererende producent van chirurgische producten en benodigdheden. De overname van Covidien was de grootste overname in de geschiedenis van de medisch-technologische sector.

Omar kwam van het Amerikaanse concern General Electric, waar hij zestien jaar werkzaam was, meest recent als President en CEO van
GE Healthcare Systems ‒ een divisie van GE Healthcare met een waarde van $12 miljard en een uitgebreid aanbod aan diagnostische en levensondersteunende systemen, beeldvormings- en patiëntenmonitoringssystemen. Omar was ook Officer en Senior Vice President van GE. Eerder in zijn carrière vergaarde Omar dertien jaar aan kennis en ervaring op het gebied van technologieontwikkeling en business management, met leidinggevende functies bij Diasonics/Vingmed en diverse productontwikkelings- en engineeringsfuncties bij Philips Ultrasound.

Hij groeide op in Bangladesh en behaalde een Bachelor of Science-graad en Ph.D. in Electrical Engineering aan de University of London, King's College. Hij is bovendien een Fellow van King’s College.

Omar is lid van de Board of Directors van Intel, een wereldwijd opererend technologiebedrijf met een jaaromzet van meer dan $59 miljard. Ook is hij lid van de Board of Trustees van de Asia Society, de toonaangevende educatieve organisatie die zich toelegt op het bevorderen van wederzijds begrip en versterking van partnerschappen tussen mensen, leiders en de instellingen in Azië en de Verenigde Staten in een mondiale context. Verder is Omar ook lid van de Minnesota Public Radio Board of Trustees.

EXECUTIVE COMMITTEE

Bijdragen aan het algemeen belang van de medisch-technologische sector.

maak kennis met onze leiding

Raad van bestuur

Ontmoet de bijzondere mensen die ons bedrijf leiden.

Maak kennis het bestuur

Over ons

Iedere seconde worden er ergens ter wereld twee patiënten geholpen met een product of therapie van Medtronic.

Bekijk het bedrijfsoverzicht