Er wordt nu een video gestart - Headshot of Omar Ishrak, Medtronic CEO en chairman

BEDRIJFSLEIDING OMAR ISHRAK

Executive Chairman en
Voorzitter van de Raad van Bestuur

Omar Ishrak is Executive Chairman van Medtronic en Voorzitter van de Raad van Bestuur (Board of Directors). Hij startte in april 2020 in zijn nieuwe rol als Executive Chairman, nadat hij afscheid had genomen als Chief Executive Officer (CEO) van Medtronic, een functie die hij vervulde sinds juni 2011.

Medtronic is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van medische technologie, met een jaaromzet van meer dan $ 29 miljard en 90.000 werknemers. Het bedrijf is actief in ruim 150 landen over de hele wereld. Medtronic biedt technologieën en oplossingen voor een groot en divers aantal medische aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, aandoeningen aan longen en luchtwegen, neurologische stoornissen, wervelkolomaandoeningen, diabetes en meer. De missie van Medtronic omvat het inzetten van technologie voor het verlichten van pijn, het herstellen van de gezondheid en het verlengen van het leven van miljoenen mensen over de hele wereld.

Als CEO richtte Omar zich op drie strategieën voor de langetermijngroei van het bedrijf: therapie-innovatie, globalisering en economische meerwaarde. Bovendien verwezenlijkte Omar de overname van Covidien ‒ een wereldwijd opererende producent van chirurgische producten en benodigdheden met een waarde van $10 miljard. De overname van Covidien was de grootste overname in de geschiedenis van de medisch-technologische sector. Op dit moment werkt Medtronic aan de meest geavanceerde technologieën in de geschiedenis van het bedrijf. Een lange lijst aan innovaties wordt op de markt gebracht die de levens van nog meer patiënten op de wereld zullen verbeteren en zullen helpen om de gezondheidssystemen nog efficiënter te maken.

Omar’s passie gaat uit naar betrokkenheid (inclusiviteit) en diversiteit. Hij zette de diversiteitsnetwerken van Medtronic op, en tijdens zijn periode als CEO kreeg het bedrijf erkenning voor zijn inzet voor het bevorderen van een inclusieve en diverse bedrijfscultuur. In 2020 ontving Medtronic de prestigieuze Catalyst Award, die aan ondernemingen wordt uitgereikt die een wereldwijde verandering stimuleren via het creëren van werkomgevingen waar vrouwen zich gewaardeerd voelen.

In januari 2020 werd Omar benoemd tot onafhankelijk Voorzitter van de Raad van Bestuur van Intel. Hij was al sinds maart 2017 lid van de Intel-raad. Intel is een mondiaal technologiebedrijf met een jaarlijkse omzet van $72 miljard in boekjaar 2019. Intel is toonaangevend in de semiconductor-sector, en is vormgever van de datacentrische toekomst met computer- en communicatietechnologie die de basis vormt voor wereldwijde innovaties.

Voordat Omar in dienst trad bij Medtronic was hij President en CEO van GE Healthcare Systems. Hij had diverse functies binnen GE tijdens zijn 16-jarig dienstverband, waaronder Officer en Senior Vice President. Eerder in zijn carrière vergaarde Omar dertien jaar aan kennis en ervaring op het gebied van technologieontwikkeling en business management, met leidinggevende functies bij Diasonics/Vingmed en diverse productontwikkelings- en engineeringsfuncties bij Philips Ultrasound.

Hij groeide op in Bangladesh en behaalde een Bachelor of Science-graad en Ph.D. in Electrical Engineering aan de University of London, King's College. Hij is bovendien een Fellow van King’s College. Hij werd toegelaten tot de American Institute for Medical and Biological Engineering (AIMBE) College of Fellows in 2016, en hij werd verkozen tot lid van de National Academy of Engineering in 2020.

Omar is lid van de Board of Trustees van de Asia Society, de toonaangevende educatieve organisatie die zich toelegt op het bevorderen van wederzijds begrip en versterking van partnerschappen tussen mensen, leiders en de instellingen in Azië en de Verenigde Staten in een mondiale context. Verder is Omar ook lid van de Minnesota Public Radio Board of Trustees.

EXECUTIVE COMMITTEE

Bijdragen aan het algemeen belang van de medisch-technologische sector.

maak kennis met onze leiding

Raad van bestuur

Ontmoet de bijzondere mensen die ons bedrijf leiden.

Maak kennis het bestuur

Over ons

Iedere seconde worden er ergens ter wereld twee patiënten geholpen met een product of therapie van Medtronic.

Bekijk het bedrijfsoverzicht