ONZE GESCHIEDENIS Over Medtronic

Momenteel zijn we ’s werelds grootste bedrijf op het gebied van de medische technologie, maar we zijn heel bescheiden begonnen. In 1949 werd Medtronic door Earl Bakken en zijn zwager Palmer Hermundslie opgericht als reparatiebedrijf voor medische apparatuur.

Hadden deze twee mannen zich voorgenomen om de medische technologie en de levens van miljoenen mensen te veranderen? Nee. Maar ze hadden wel een diepe morele doelstelling en de innerlijke gedrevenheid om hun wetenschappelijke kennis en ondernemersvaardigheden te gebruiken om anderen te helpen.

Die instelling – in combinatie met de persoonlijke integriteit en passie van onze oprichters – werd de leidraad voor onze filosofie en uiteindelijk de missie van Medtronic.

Onze eerste levensveranderende therapie – een draagbare pacemaker op batterijen – vormde de basis voor veel meer therapieën van Medtronic. Deze zijn ontwikkeld aan de hand van onze kennis van elektrische stimulatie. Onze therapieën hebben als doel de levens van miljoenen mensen te verbeteren.

Door de jaren heen hebben we nog meer belangrijke technologieën ontwikkeld, zoals implanteerbare mechanische hulpmiddelen, toedieningssystemen voor geneesmiddelen, biomedische technologieën en elektrisch aangedreven, chirurgische instrumenten en geavanceerde energiesystemen. Momenteel worden onze technologieën gebruikt voor de behandeling van meer dan zeventig medische aandoeningen.