Signia™ staplesysteem

Signia™ is een slim staplingplatform dat compatibel is met al onze herlaadsets met Tri-Staple™ technologie.

Het Signia™ staplesysteem:

  • Combineert aangedreven draaien, knikken en afvuren in een ontwerp dat werkelijk met één hand kan worden bediend
  • De afvuursnelheid wordt automatisch afgesteld ter optimalisatie van de Tri-Staple™ technologie, voor de meest consistente resultaten
  • Geeft realtime feedback over de krachten bij het vastklemmen en afvuren weer ter ondersteuning van de chirurgische besluitvorming

Adaptieve afvuurtechnologie

Het is aangetoond dat langzamer afvuren in dikker weefsel bijdraagt tot een hoger percentage goede B-vormige nietjes.1

Wanneer de Signia™ stapler wordt afgevuurd, wordt de afvuursnelheid automatisch correct afgesteld voor het weefsel, zodat dikker weefsel tot de juiste dikte wordt samengedrukt voor de nietjes die u gebruikt.

Deze technologie werkt voor al onze Tri-Staple™ herlaadsets bij gebruik met het Signia™ staplingplatform.

Krachtmetingen

De Signia™ stapler meet de kracht voor het vastklemmen en het afvuren van de stapler. Het werkt als volgt:

  • Er werden drie zones ontwikkeld op basis van krachtmetingen in verschillende weefseldikten
  • Er werden afvuursnelheden geprogrammeerd voor elke zone, ter optimalisatie van de nietjesvorming
  • Hogere krachtmeetwaarden wijzen op dikker weefsel, lastigere weefselomstandigheden, meer materiaal in de bek

Een herbruikbaar en uitbreidbaar platform

Het Signia™ staplingsysteem laat zien dat Medtronic niet alleen wil innoveren met technologie, maar ook met hoe we u nieuwe technologie aanbieden. Door de ontwikkeling van een herbruikbare handgreep die bij 300 ingrepen kan worden gebruikt en door deze te combineren met Powershells voor eenmalig gebruik zijn wij erin geslaagd de kosten te verspreiden over meerdere ingrepen, zodat wij u een nieuwe, innovatieve technologie kunnen aanbieden met een realistisch kostenplaatje.

Op de korte en middellange termijn gaan wij het platform uitbreiden door nieuwe eindeffectoren uit te brengen voor het Signia™ platform. Dit houdt in dat de voordelen van slim staplen toegankelijk worden voor allerlei verschillende facetten van zowel open als endoscopisch staplen.

Hoe het werkt

Realtime feedback met Tri-Staple™ 2.0

Tri-Staple™ 2.0 speciale herlaadsets zijn uitgerust met een computerchip die tijdens de ingreep informatie aan u kan doorgeven.

Wanneer Signia™ en Tri-Staple™ 2.0 met elkaar worden gecombineerd, ontvangt u eerst informatie van het OLED-scherm op de handgreep, dat u een indicatie geeft van het weefsel waar u de stapler op heeft vastgeklemd.

Tijdens het afvuren van de herlaadset krijgt u een visuele aanduiding van de adaptieve afvuurtechnologie in Signia™.

Tri-Staple™ 2.0 speciale herlaadsets kunnen met al onze huidige staplers worden gebruikt. Gekoppeld aan de Signia™ beschikt u over de voordelen van ons meest technisch geavanceerde staplingsysteem aller tijden.

OR Staff holding Signia Stapling Platform

AANVERWANTE TECHNOLOGIEËN

  • 1-2. Gebaseerd op intern testrapport nr. R2146-151-0. Powered Stapling Firing Speed DOE Analysis and ASA Parameters, 2015

  • † N = 243 afvuurcycli. Grafiek toont waarden gebaseerd op voorlopige gegevens van ex vivo varkensmodel. Representeert de verschillende snelheden waarmee een gebruiker krammen kan plaatsen met een handbediende handgreep. Deze gegevens werden gebruikt voor het ontwikkelen van de optimale afvuursnelheden voor het Signia™ systeem.