Geoff Martha je glavni izvršni direktor kompanije Medtronic, koja je vodeća kompanija u svetu u oblasti medicinske tehnologije, sa godišnjim prihodom od 30 milijardi dolara, više od 90 000 zaposlenih, a njen operativni domet obuhvata više od 150 zemalja širom sveta. Medtronic nudi tehnologije i rešenja za lečenje širokog spektra stanja i bolesti, uključujući bolesti srca i krvnih sudova, respiratorne, neurološke i bolesti kičme, dijabetes i mnoge druge bolesti. Geoff je takođe član Upravnog odbora kompanije Medtronic, što je položaj koji ima od novembra 2019.

Geoff je preuzeo funkciju glavnog izvršnog direktora 27. aprila 2020. godine i on odgovara Upravnom odboru kompanije Medtronic. Bio je na položaju predsednika kompanije Medtronic od novembra 2019. do aprila 2020. godine, gde je predvodio operativne grupe i regione kompanije Medtronic.

Pre nego što je proglašen za novog glavnog izvršnog direktora kompanije Medtronic, Geoff je bio na funkciji izvršnog potpredsednika i predsednika Grupe za restorativne terapije (RTG) kompanije Medtronic. Na tom položaju je Geoff imao globalnu odgovornost za četiri odseka RTG-a, uključujući Terapije mozga, Terapije bola, Specijalističke terapije i Kičmu.

Pre nego što je vodio RTG, Geoff je bio stariji potpredsednik za strategiju i poslovni razvoj kompanije Medtronic i bio je odgovoran za vođenje globalnog strateškog plana kompanije Medtronic, njenog poslovnog razvoja i akvizicija i integracija.

Kao rukovodilac Razvoja strategije i poslovanja, Geoff je predvodio akviziciju kompanije Covidien, 10 milijardi dolara vrednog globalnog proizvođača hirurških proizvoda i potrošnog materijala. Akvizicija kompanije Covidien je bila najveća akvizicija u oblasti medicinske tehnologije u istoriji ove industrije. U julu 2014. godine, naimenovan je za glavnog direktora za integracije, kako bi vodio integraciju kompanije Covidien u Medtronic.

Kao vatreni pobornik inicijativa u oblasti filantropije i različitosti koje je sponzorisao Medtronic, Geoff je član Upravnog odbora za fondacije kompanije Medtronic, kao i izvršni sponzor za takmičenje "FIRST Robotics". On takođe vodi Mrežu afričkog porekla kompanije Medtronic ―  internu grupu za resurse koja je usredsređena na pronalaženje, zapošljavanje, zadržavanje i razvoj zaposlenih afričkog porekla.

Pre nego što se pridružio kompaniji Medtronic, Geoff je bio na položaju direktora za razvoj poslovanja u kompaniji "GE Healthcare", gde je bio odgovoran za globalni razvoj poslovanja, uključujući akvizicije, restruktuiranje/likvidaciju, zajednička ulaganja i investicije u vlasnički kapital. Za vreme svoje 19-ogodišnje karijere u kompaniji GE, koja obihvata značajno vreme provedeno u kompanijinom odseku za finansije GE Capital, Geoff je imao nekoliko izvršnih funkcija u oblasti rukovođenja poslovanjem, korporativnog razvoja, strateškog marketinga i upravljanja prodajom.

Pasionirani borac kad su u pitanju društveno-ekonomski problemi, Geoff je angažovan u upravama dve neprofitne organizacije sa središtem u Mineapolisu: "Children’s HeartLink" i "Northside Achievement Zone" (NAZ). "Children’s HeartLink" obezbeđuje pristup za lečenje dece sa urođenim srčanim Manama širom sveta. NAZ je jedna kolaboracija lokalne zajednice  u Severnom Mineapolisu koja radi na zaustavljanju generacijskog siromaštva i izgradnji kulture postizanja uspeha, tako da siromašna deca koja nisu bele rase završavaju koledž i budu spremna za zapošljavanje.

Geoff je stekao diplomu fakulteta iz oblasti finansija kao učesnik Programa za akademski najuspešnije studente Državnog univerziteta u Pensilvaniji. Diplomirao je 1992. godine sa najvišim ocenama. Geoff je bio kapiten muškog hokejaškog tima na Državnom univerzitetu u Pensilvaniji, a 1998. godine je uvršten u Hokejašku dvoranu slavnih. Univerzitet mu je 2016. godine dodelio nagradu "Penn State Hockey Distinguished Alumni Award" - nagradu za istaknutog igrača hokeja, diplomca Državnog univerziteta u Pensilvaniji.

Zaposlenje

Radite ono što čini život boljim – uključujući i Vaš.

Pretraga poslova

Jedna kompanija, jedna misija

Pogledajte kako se u svemu što radimo vodimo našom misijom.

Više informacija o našoj misiji

Kontaktirajte Medtronic

Imate neko pitanje? Stojimo Vam na raspolaganju.

Kontaktirajte nas