Pustiti video - Headshot of Omar Ishrak, Executive Chairman and Chairman of the Board

RUKOVODSTVO OMAR ISHRAK

Izvršni predsednik i predsednik Upravnog odbora

Omar Ishrak je zvršni predsednik kompanije Medtronic i predsednik Upravnog odbora. On je preuzeo novostvorenu funkciju izvršnog predsednika u aprilu 2020. godine, nakon svog povlačenja sa funkcije glavnog izvršnog direktora kompanije Medtronic, položaja koji imao od juna 2011. 

Medtronic je vodeća kompanija u svetu u oblasti medicinske tehnologije, sa godišnjim prihodom od 30 milijardi dolara, 90 000 zaposlenih, a njen operativni domet obuhvata više od 150 zemalja širom sveta. Medtronic nudi tehnologije i rešenja za lečenje širokog spektra bolesti, uključujući bolesti srca i krvnih sudova, respiratorne, neurološke i bolesti kičme, dijabetes i mnoge druge bolesti. Misija kompanije Medtronic je da koristi tehnologiju da bi se ublažio bol, povratilo zdravlje i produžio život milionima ljudi širom sveta.

Kao glavni izvršni direktor kompanije, Omar se usredsredio na to da se kompanija usmeri oko tri dugoročne strategije rasta: inovativnih terapija, globalizacije i ekonomskih vrednosti. Pored toga, Omar je organizovao akviziciju kompanije Covidien,10 milijardi dolara vrednog globalnog proizvođača hirurških proizvoda i potrošnog materijala. To je bila najveća akvizicija u oblasti medicinske tehnologije u istoriji ove industrije. Medtronic sad radi sa najačim lancem dopremanja tehnologije u istoriji kompanije, donoseći na tržište dugačku listu inovacija koje će poboljšati život čak i većem broju pacijenata širom sveta i pomoći da zdravstveni sistemi budu što efikasniji. 

Omar je takođe vatreni pobornik inkluzije i različitosti. On je osnovao Mrežu za različitost kompanije Medtronic, a tokom perioda u kom je bio na svom položaju, kompanija je zapažena po svojoj posvećenosti negovanju različitih kultura i njihovoj inkluziji. 2020. godine, kompaniji Medtronic je dodeljeno prestižno proznanje "Catalyst Award", koje se daje korporacijama koje upravljaju globalnim promenama na taj način što prave radna mesta koja odgovaraju ženama.

U januaru 2020. godine, Omar je naimenovan za nezavisnog predsednika Upravnog odbora kompanije Intel. Omar je bio na položaju člana Upravnog odbora kompanije Intel od marta 2017. Intel je kompanija koja se bavi globalnom tehnologijom, sa godišnjim prihodom od 72 milijarde dolara u fiskalnoj 2019. godini. Intel je lider u industriji poluprovodnika koji oblikuje budućnost u čijem središtu stoje podaci i tehnologije računarstva i komunikacije, koje su osnova inovacija u svetu. 

Pre nego što se pridružio kompaniji Medtronic, Omar je bio predsednik i glavni izvršni direktor kompanije "GE Healthcare Systems". On je imao nekoliko različitih funkcija u kompaniji "GE" tokom  perioda od 16 godina u kom je bio na svom položaju, uključujući službu na mestu službenika i starijeg potpredsednika. Ranije u svojoj karijeri, Omar je prikupio 13 godina iskustva u tehnološkom razvoju i upravljanju poslovanjem, dok je bio na vodećim rukovodećim položajima u kompaniji "Diasonics/Vingmed" i raznim položajima u oblasti razvoja proizvoda i inženjeringa u kompaniji "Philips Ultrasound". 

Odrastao je u Bangladešu i stekao fakultetsku diplomu iz oblasti nauke, kao i zvanje doktora nauka u oblasti elektroinženjeringa na Kings koledžu Univerziteta u Londonu. On je takođe i stariji član upravnog tela Kings koledža. 2016. godine je uvršten u članove kolegijuma Američkog instituta za medicinski i biološki inžonjering (AIMBE), a 2020.   godine je izabran za člana Nacionalne akademije za inženjering. 

Omar član Uprave Povereništva za finansije Društva za Aziju, vodeće obrazovne organizacije posvećene promociji međusobnog razumevanja i jačanja partnerstava između naroda, vođa i institucija Azije i Sjedinjenih američkih država na globalnom nivou. On je takođe i član Uprave Povereništva za javne radio stanice Minesote.

Zaposlenje

Radite ono što čini život boljim – uključujući i Vaš.

Pretraga poslova

Jedna kompanija, jedna misija

Pogledajte kako se u svemu što radimo vodimo našom misijom.

Više informacija o našoj misiji

Kontaktirajte Medtronic

Imate neko pitanje? Stojimo Vam na raspolaganju.

Kontaktirajte nas