Pustiti video - Slika čoveka i žene koji trče.

PRIČA JEDNOG PACIJENTA OD TRAGANJA ZA TRETMANOM DO REZULTATA

Heder je prešla četrdesetu i ima dvoje odrasle dece. Radi kao sekretarica. U slobodno vreme voli da vežba i ide na treninge na otvorenom i koristi sobni bicikl kad god može. Redovno i trči sa društvom. Iako je u veoma dobroj formi, Heder je počela da trpi bol, da noću pati od nemirnih nogu i primetila je ružne kvrge na nogama.

Posle razgovora sa doktorom, koji je dijagnostikovao proširene vene, Heder je temeljno pretražila internet da bi videla koje opcije tretmana su joj dostupne. Odlučila se za zatvararanje sa cijanoakrilatom, jer je brz, obavlja se ambulantno, i, za razliku od drugih zahvata, ne zahteva dug period oporavka, niti nošenje čarapa za vene. Heder je želela da se odmah vrati na posao i da nastavi sa redovnim vežbanjem, pa joj je ova opcija odgovarala.

Opisujući doživljaj sa zahvata, Heder kaže da tokom zatvararanje sa cijanoakrilatom nije osećala bol. "Nije mi trebala opšta anestezija, pa sam bila budna sve vreme i članovi hirurške ekipe su mi objašnjavali svaki korak tokom zahvata. Odmah sam mogla da ustanem i izađem napolje na svojim nogama. Preporučujem zatvararanje sa cijanoakrilatom svima.“

NE ZANEMARUJTE SIMPTOME HRONIČNE VENSKE INSUFICIJENCIJE (CVI) TOKOM PANDEMIJE COVID-19

AKO IMATE SIMPTOME, ZATRAŽITE DIJAGNOSTIČKI PREGLED ZA CVI OD DOKTORA!

RANIJI TRETMAN DAJE BOLJI ISHOD

Nedavno istraživanje je pokazalo da je kod pacijenata koji su ranije podvrgnuti tretmanu zatvaranja vena i terapiji sa kompresionim čarapama za venske čireve na nogama uočeno:
 
  • Znatno kraće vreme do oporavka;
  • Duži period bez nastanka čireva.