Rob ten Hoedt

Bedrijfsleiding Rob ten Hoedt

Executive Vice President en President van EMEA

Rob ten Hoedt is Executive Vice President en President van Europa, het Midden-Oosten & Afrika (EMEA-regio) en is lid van het Executive Committee van het bedrijf.

Sinds 2009 bekleedt hij de functie van Senior Vice President en President, EMEA. Hij is eindverantwoordelijk voor alle verkoop en distributie van de producten en therapieën van Medtronic in deze regio. Hiervoor leidde Rob als Vice President de CardioVascular-divisie voor Europa & Centraal-Azië.

In 1991 begon Rob zijn carrière bij Medtronic als marketingmanager van de Neurological-divisie voor West-Europa, gevestigd in Brussel. In 1994 ging hij leiding geven aan de start-up van de Gastro-Uro-divisie in Europa, waarvoor hij vervolgens de wereldwijde verantwoordelijkheid kreeg.

In 1999 werd Rob benoemd tot Vice President & General Manager van Vitatron, een volledige dochteronderneming van Medtronic die gevestigd was in Nederland. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en op de markt brengen van pacemakers, en onder zijn leiding bouwde Vitatron een sterk imago en sterke marktpositie op in de medisch-technologische wereld.

In 2006 ging Rob naar het hoofdkantoor van Medtronic EMEA in het Zwitserse Tolochenaz om er de CardioVascular-divisie voor West-Europa te leiden. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van medische hulpmiddelen bezit Rob een schat aan ervaring op het gebied van sales, salesmanagement, marketing en algemeen bestuur.

Voordat hij in 1991 bij Medtronic ging werken, bekleedde Rob verschillende functies in een aantal medisch-technologische bedrijven waaronder Arjo Hospital Equipment en Polystan Benelux. Hij leidde eveneens gedurende een aantal jaar zijn eigen distributiebedrijf.

Rob heeft een heao-diploma Commerciële Economie en een mastergraad in marketing van de NIMA Business School in Nederland.