Rob ten Hoedt is Executive Vice President en President van Europa, het Midden-Oosten & Afrika (EMEA-regio) en is lid van het
Executive Committee van het bedrijf.

Van 2009 tot 2015 bekleedde hij de functie van Senior Vice President en President, EMEA en Canada. Hij was eindverantwoordelijk voor alle verkoop- en distributieactiviteiten van de producten en therapieën van Medtronic in deze regio's.

In 1991 begon Rob zijn carrière bij Medtronic als marketingmanager van de Neurological-divisie voor West-Europa, gevestigd in Brussel. In 1994 ging hij leiding geven aan de start-up van de Gastro-Uro-divisie in Europa, waarvoor hij vervolgens de wereldwijde verantwoordelijkheid kreeg.

In 1999 werd Rob benoemd tot Vice President & General Manager van Vitatron, een volledige dochteronderneming van Medtronic die gevestigd was in Nederland. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en op de markt brengen van pacemakers, en onder zijn leiding bouwde Vitatron een sterk imago en sterke marktpositie op in de medisch-technologische wereld.

In 2006 ging Rob naar het hoofdkantoor van Medtronic EMEA in het Zwitserse Tolochenaz om er de CardioVascular-divisie voor Europa en Centraal-Azië (ECA) te leiden.

Met meer dan 25 dienstjaren binnen de medische hulpmiddelensector bezit Rob een schat aan ervaring op het gebied van sales, salesmanagement, marketing en algemeen bestuur. Voordat hij in 1991 bij Medtronic ging werken, bekleedde Rob verschillende functies in een aantal medisch-technologische bedrijven waaronder Arjo Hospital Equipment en Polystan Benelux. Hij leidde eveneens gedurende een aantal jaar zijn eigen distributiebedrijf.

Rob is de voorzitter van het bestuur van MedTech Europe, de ogranisatie die de medisch-technologische sector in Europa vertegenwoordigd, en hij is lid van het bestuur van Pixium Vision, een bedrijf dat innovatieve bionische hulpmiddelen ontwikkelt die het zicht herstellen (Vision Restoration Systems - VRS). Rob heeft een heao-diploma Commerciële economie en een mastergraad in marketing van de NIMA Business School in Nederland.

EXECUTIVE COMMITTEE

Bijdragen aan het algemeen belang van de medisch-technologische sector.

maak kennis met onze leiding

Raad van bestuur

Ontmoet de bijzondere mensen die ons bedrijf leiden.

Maak kennis met het bestuur

Over ons

Iedere seconde worden er ergens ter wereld twee patiënten geholpen met een product of therapie van Medtronic.

Bekijk het bedrijfsoverzicht