Goede doelen IN DE SAMENLEVING

ONZE INZET VOOR GOEDE DOELEN

Toevoegen

We houden ons bezig met diverse liefdadigheidsactiviteiten om de essentiële toegang tot gezondheidszorg uit te breiden naar de mensen die deze het meest nodig hebben. Medtronic en de Medtronic Foundation werken samen met lokale en wereldwijde partners om onze inspanningen te versnellen en strategische investeringen te doen in achtergestelde gebieden.

Samenwerkingsverbanden zijn de sleutel tot het ontgrendelen van de meerwaarde van onze filantropische investeringen. Samen met lokale belanghebbenden proberen we gezondheidsproblemen op te lossen via financiële en productdonaties, vrijwilligerswerk in de gemeenschap, en medisch onderwijs te bieden dat door derden wordt gesponsord.

 • Medtronic Foundation: We financieren het werk van de Medtronic Foundation om de toegang tot gezondheidszorg wereldwijd uit te breiden naar mensen die onvoldoende zorg krijgen, en om gezonde gemeenschappen te bevorderen. Lees meer over de Medtronic Foundation.
 • Vrijwilligerswerk: We moedigen onze werknemers het hele jaar door aan om terug te geven aan hun gemeenschap door middel van vakkundige dienstverlening en praktijkgericht vrijwilligerswerk.
  Lees meer over de liefdadigheidsactiviteiten in het kader van Mission in Motion in Nederland.
 • Door derden gesponsord medisch onderwijs: We financieren medische fellowshipprogramma’s en ondersteunen onafhankelijke, door derden gesponsorde medisch-onderwijsprogramma's.
 • Productdonaties: We werken samen met productdonatiepartners overal ter wereld die producten van Medtronic distribueren naar non-profitorganisaties en klinieken in het land zelf die zich richten op achtergestelde gemeenschappen. Deze productdonaties vormen ook een onderdeel van noodhulpgoederen die tijdens rampenbestrijdingsinspanningen worden gedoneerd.
 • Rampenbestrijding: Als gemeenschappen worden getroffen door natuurrampen of noodweer, werken Medtronic en de Medtronic Foundation samen om onmiddellijke en langdurige hulp te bieden voor herstel- en wederopbouwwerkzaamheden.

GOEDE DOELEN — HOOGTEPUNTEN IN BOEKJAAR 2019

Tot op heden bedragen onze filantropische bijdragen in totaal meer dan $ 1 miljard, inclusief onze steun aan de Medtronic Foundation. In boekjaar 2019 bestonden onze filantropische bijdragen onder andere uit:

 • Totaal $ 100,1 miljoen aan giften:
  • bedrijfsdonaties van $ 57,2 miljoen in contanten;
  • giften van $ 29,3 miljoen via de Medtronic Foundation;
  • productdonaties ter waarde van $9,2 miljoen;
  • vrijwilligerswerk door werknemers ter waarde van $4,4 miljoen.
 • De belofte van de Medtronic Foundation om $ 1 miljoen te doneren om de gezondheid van mensen en gemeenschappen te helpen verbeteren die zijn getroffen door natuurrampen en andere crises.
 • Meer dan 17.000 werknemers van Medtronic die meer dan 60.000 uur aan vrijwilligerswerk hebben gedaan in 47 landen gedurende Project 6, onze jaarlijkse aftrap voor vrijwilligerswerk die een maand duurt.
 • Werknemers die meer dan $8,9 miljoen hebben gedoneerd aan liefdadigheidsorganisaties.

Lees de Engelstalige samenvatting over de vooruitgang wat betreft onze maatschappelijke en milieu-inspanningen in boekjaar 2019.
The Power of Purpose — Adding Value to Society

Uitgelichte verhalen

Medtronic-werknemer die een bord met eten serveert aan een kind

Werknemers doen mee aan de allereerste 'pack-to-plate'-actie

Werknemers van Medtronic, die duizenden kilometers uit elkaar wonen, bundelen hun krachten om een verschil te maken in de Dominicaanse Republiek.

LEES OVER DE ACTIE (Engelstalig)

Volwassenen en een meisje die handschoenen dragen helpen bij het verfraaien van een begraafplaats

Legerveteranen, nu werknemers bij Medtronic, doen vrijwilligerswerk bij een nationale begraafplaats

De Veterans Employee Resource Group in Minnesota organiseert een opruimactie op het Fort Snelling National Cemetery.

LEES OVER DE OPRUIMACTIE (Engelstalig)

Vrijwilligers in Puerto Rico

WERKNEMERS LEGGEN HUN WERK TIJDELIJK NEER OM VRIJWILLIGERSWERK TE DOEN IN PUERTO RICO

Werknemers van Medtronic leggen hun dagelijkse werkzaamheden tijdelijk neer om hun steentje bij te dragen in het door orkaan Maria verwoeste Puerto Rico.

LEES OVER ONZE ACTIVITEITEN (Engelstalig)