Goede doelen IN DE SAMENLEVING

Onze inzet voor de samenleving

Naast onze producten, diensten en oplossingen zijn onze activiteiten voor goede doelen
– bestaande uit financiële bijdragen (waaronder financiering van de Medtronic Foundation), vrijwilligerswerk, medische scholing door derden en productdonaties voor patiëntenondersteuning – een manier waarop we onze waarde voor de samenleving vergroten.

Medtronic-pictogram dat financiële bijdragen symboliseert.

FINANCIËLE BIJDRAGEN

We streven ernaar om van de wereld een gezondere plek te maken en gemeenschappen overal ter wereld te versterken. We hebben in de loop der jaren meer dan $ 1 miljard gedoneerd om charitatieve activiteiten te ondersteunen, waaronder onze eigen Medtronic Foundation.

Medtronic-pictogram dat vrijwilligerswerk symboliseert.

VRIJWILLIGERSWERK
We doen iets terug voor de samenleving via het verlenen van gespecialiseerde diensten en via praktisch vrijwilligerswerk. Lees meer over de charitatieve activiteiten in het kader van Mission in Motion in België.

Medtronic-pictogram dat gratis medische scholing symboliseert.

GRATIS MEDISCHE SCHOLING DOOR DERDEN
Bepaalde, door Medtronic ondersteunde, medische onderwijs- en trainingsprogramma's zijn onderdeel van onze algehele bijdrage aan goede doelen. Hieronder vallen de financiering van een beperkt aantal medische fellowship-posities en ondersteuning voor onafhankelijke educatieve programma's die door derden worden gesponsord.

Medtronic-pictogram dat productdonaties symboliseert.

PRODUCTDONATIES
We werken nauw samen met internationale productdonatiepartners om onze producten wereldwijd te distribueren naar non-profitorganisaties en binnenlandse klinieken in het kader van noodhulpverlening en ter ondersteuning van specifieke programma's voor bevolkingsgroepen die geen of beperkte toegang tot zorg hebben.

BELANGRIJKE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2018

In het boekjaar van 2018 heeft Medtronic meer dan $ 100 miljoen ter beschikking gesteld voor charitatieve activiteiten.

Overal ter wereld zetten werknemers zich in voor de samenleving via het verlenen van gespecialiseerde diensten en via praktisch vrijwilligerswerk:

  • Ze gaven meer dan $ 1,5 miljoen in de vorm van onbetaalde tijd aan non-profitorganisaties of niet-gouvernementele organisaties (NGO's).*
  • In juni doneerden 20.952 vrijwilligers van Medtronic in 52 landen 58.535 uur van hun tijd aan Project 6).
  • Werknemers gaven $ 577.000 aan 1.154 in aanmerking komende non-profitorganisaties via Volunteer Grants van de Medtronic Foundation.
  • Werknemers doneerden op persoonlijke basis in totaal $ 15,8 miljoen aan goede doelen, en de Medtronic Foundation voegde daar $ 14,5 miljoen aan toe, voor een totaal van meer dan $ 30 miljoen.

Hoogtepunten van de Medtronic Foundation: Ga voor meer informatie over het werk van de Medtronic Foundation naar: www.MedtronicFoundation.org.

pdf Waarde toevoegen aan de maatschappij (Engelstalig) (.pdf)

Ontdek wat wij betekenen voor gemeenschappen wereldwijd

4.5MB