IN juni maken werknemers van Medtronic het verschil

Duizenden werknemers van Medtronic nemen deel aan Project 6, een jaarlijks terugkerend vrijwilligersproject dat één maand duurt.

 

Juni is een belangrijke maand bij Medtronic.

“Dan is onze wereldwijde aftrap van vrijwilligerswerk door werknemers”, zegt
Jennifer Chavez Rubio, Senior Director of Global Engagement van Medtronic. “Bij Medtronic noemen we dit Project 6.”

Project 6 is niet alleen vernoemd naar de zesde maand van het jaar, maar ook naar het zesde beginsel van onze missie: zich als bedrijf maatschappelijk verantwoordelijk gedragen. Gezamenlijke zetten werknemers uit de hele wereld zich in via vrijwilligerswerk dat een impact heeft op hun gemeenschap. 

“Voor werknemers is het een mogelijkheid om direct betrokken te zijn bij hun lokale gemeenschap”, zegt Rubio. “Werknemers gebruiken hun vaardigheden en talenten om een verschil te maken.”

In 2017 werkten 15.000 werknemers uit 48 landen als vrijwilliger tijdens Project 6.

“Of het nu om het schilderen van klaslokalen gaat of het aanleggen van gemeenschappelijke tuinen, het is ook voor de vrijwilligers persoonlijk bevredigend om het leven van iemand anders te verbeteren”, zegt Rubio.

Recent onderzoek toont aan dat 75 procent van de werknemers van Medtronic op een bepaald moment in het jaar tijd besteedt aan vrijwilligerswerk. En elk jaar weten werknemers dat er in de maand juni nog iets speciaals gebeurt.

“Als we allemaal de schouders eronder zetten, kunnen we een groot verschil maken.”

Het programma, dat in 2009 van start is gegaan en jaarlijks terugkeert, wordt gefinancierd door de Medtronic Foundation.